Úprava hostiny : prostírání, okrašlování tabule, skládání ubrousků, krájení, pečení atd., 1891
Název: | Úprava hostiny : prostírání, okrašlování tabule, skládání ubrousků, krájení, pečení atd. |
Autor: | Kuchař, Jan |
Nakladatel: | Al. Hynek |
Rok vydání: | 1891 |
Počet stran: | 98 |
Stav: | viz foto |
Vazba: | brož |
Kategorie: | Kuchařky / Potraviny |
Digitalizovaná tiráž: | Biskupská čepice 47 Biskupská čepice. Vezměme k tomu hladký, složený ubrousek, je- hožto kraje jsou ohrnuty po délce proti sobě. Hořejší hrana se trojnásobně zahne (sfaleuje), tak že se asi 4 cm. širokému kraji (lemu) podobá (obrazec a). Na to obrue se levý a pravý roh hořejší v pravém úhlu až ku středu dohromady b, potom se udělá z dolejšího kraje rovněž takový lem či okraj, utvoří se c, pak da postaví se forms do výše po způsobu obrazce e. Při upravování tabule dá se žemle do prostřední dutiny čepice. |
850 Kč