Ošetřování a kuchyňská úprava zvěřiny, 1983
Název: | Ošetřování a kuchyňská úprava zvěřiny |
Autor: | Rakušanová, Jarmila |
Autor: | Barešová, Alena |
Nakladatel: | Státní zemědělské nakladatelství |
Rok vydání: | 1983 |
Počet stran: | 238 |
Stav: | Velmi dobrý |
Vazba: | pevná bez přebalu |
Kategorie: | Kuchařky / Potraviny |
Poznámka: | Věnování uvnitř |
Digitalizovaná tiráž: | DT 641.5 Rakušanová Jarmila OŠETŘOVÁNÍ A KUCHYŇSKÁ ÚPRAVA ZVĚŘINY 240 stránek 3 tabulky 44 obrázků Vydání první 1983, Praha 25,- Kčs, váz. Státní zemědělské nakladatelství 1 - 1 1 Sign. 1 Zrání zvěřiny Předpisy na úpravu Vlastnosti a složení zvěřiny Zacházení s úlovkem zvěřiny Konzervování - Přílohy. Publikace se za nejen kuchyňskou úpravou zvěřiny, ale podrobně popisuje i veškeré zacházení s ní, tj. vyvržení, uskladnění, stažení a úpravu kožky, moření a zrání zvěřiny. Předpisy jsou rozděleny na několik oddílů - polévky, vnitřnosti, studené pokrmy, hlavní jídla, která se opět dělí podle jednotlivých druhů zvěřiny, přičemž se berou v úvahu jen ty, které se u nás dosud vyskytují. Navíc jsou zařazeny i předpisy na různé méně obvyklé přílohy a omáčky, které lze ke zvěřině vhodně využít. Zvláštní kapitola je pak věnována nápojům. |
89 Kč